Konsumentverket varnar för “Stoppa Telefonförsäljning”

Konsumentverket varnar i ett pressmeddelande från den 11 december 2014 för företaget ”Stoppa Telefonförsäljning”. Bolaget erbjuder sig att mot en avgift registrera konsumenter i spärregistret NIX-Telefon, som alltid är kostnadsfritt för privatpersoner att ansluta sig till.

Det är viktigt att påpeka att NIX-Telefon inte tar emot registreringar via företaget ”Stoppa Telefonförsäljning” eller andra bolag. För att en konsument ska kunna spärra sin telefon från telefonförsäljning måste han eller hon själv kontakta NIX-Telefon. 

Problemen med bolaget ”Stoppa Telefonförsäljning” är flera – de har otydlig prisinformation, det förekommer samtal till telefonnummer som bolaget påstår sig ha registrerat hos NIX-Telefon och konsumenter fastnar i avtal de aldrig tackat ja till. Dessutom vänder sig bolaget till äldre personer som kan ha svårt att värja sig mot deras marknadsföring.

Konsumentverket och Föreningen NIX-Telefon varnar nu för ”Stoppa Telefonförsäljning” och uppmanar konsumenter att vara försiktiga om bolaget ringer.