NIX-Telefon startar kundservice i sociala medier

Mats Rönne
Mats Rönne, ordförande i Föreningen NIX-Telefon

Pressmeddelande den 9 oktober 2018

NIX-Telefon utökar kundservicen för de miljontals svenskar som är nixade – nu finns möjligheten att ställa frågor om spärrtjänsten och om marknadsföring via telefon även på Facebook och Twitter. Satsningen är en del av det kontinuerliga arbetet för att göra tjänsten så tillgänglig och tydlig som möjligt.

– Telefonförsäljning är ett ämne som engagerar, och många är osäkra på vilka regler som gäller. Genom att sprida kunskap och besvara frågor i sociala medier vill vi göra det enkelt att förstå varför du har blivit uppringd, och vad du kan göra om du inte vill bli uppringd i framtiden, säger Mats Rönne, ordförande i föreningen NIX-Telefon.

Nära 3 miljoner nummer är spärrade via NIX-Telefon. 94 procent av svenskarna känner till tjänsten och tre av fyra tycker att den fungerar väl. 2017 skärptes regelverket för telefonförsäljning på flera punkter i syfte att stärka konsumentskyddet, och nyligen kompletterades hemsidan Nixtelefon.org med en pedagogisk konsumentguide samt information om tjänsten på 18 olika språk.

Nu genomför NIX-Telefon nästa steg för att underlätta för landets konsumenter. Via den nystartade kundtjänsten på Facebook och Twitter kan alla som har funderingar kring telefonförsäljning i allmänhet eller spärrtjänsten i synnerhet få svar på sina frågor.

– Vi arbetar målmedvetet för att konsumenterna ska få god service och ett långsiktigt skydd mot oönskad telefonförsäljning. Att finnas på digitala plattformar är en naturlig del av satsningen på att skapa en enkel och tillgänglig tjänst, säger Mats Rönne.

NIX-Telefon har funnits sedan 1999 och är ett initiativ från de branscher som i stor utsträckning jobbar med telefonförsäljning, bland annat banker, försäkringsbolag, insamlingsorganisationer, och mediehus. I NIX-Telefons tjänst Webbtvätt kan företag enkelt och löpande rensa sina ringlistor från nixade abonnemang.

Besök NIX-Telefon i sociala medier:
Facebook: @NIXtelefon
Twitter: @NixTelefon

Fakta om NIX-Telefon:
– NIX är en kostnadsfri spärrtjänst för den som inte önskar telefonsamtal i försäljnings-, marknadsförings- eller insamlingssyfte.
– NIX omfattar fasta och mobila abonnemang för privatpersoner och vilande företag.
Spärregistret omfattar i dagsläget knappt tre miljoner fasta och mobila abonnemang.
– Den som vill anmäla sig till NIX-Telefon behöver bara ringa 077-228 00 00 och följa instruktionerna. Se även Nixtelefon.org.

För mer information, kontakta gärna:
Mats Rönne, ordförande i Föreningen NIX-Telefon, 070-590 50 50.

Information om NIX-Telefons personuppgiftspolicy
Med anledning av EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, vill vi informera dig som finns på våra sändlistor för pressmeddelanden om vår personuppgiftspolicy.